Βασίλης Καλλίδης: «Αρκετά πια με αυτό, οι πάντες να είναι σεφ, δεν είναι οι πάντες σεφ»

Βασίλης Καλλίδης: «Αρκετά πια με αυτό, οι πάντες να είναι σεφ, δεν είναι οι πάντες σεφ»

Ο Βασίλης Καλλίδης, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μάλιστα ξέσπασε όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί τον εαυτό του «μάγειρα» ή «σεφ», εξηγώντας το γιατί.

Μίλησε για όλους και για όλα με απόλυτη ειλικρίνεια και αναφέρθηκε φυσικά και στη νέα του εκπομπή.

Πώς προέκυψε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «StrEAT Food»; Η ιδέα ήταν δική σας;

Είναι μια ιδέα που την είχα πάντα στο μυαλό μου. Είχα κάνει τη «Νόστιμη γη» που γύρισα όλη την Ελλάδα ωστόσο για μένα έκλεισε ο κύκλος μέσα μου με την Ελλάδα και ήθελα να βγω προς τα έξω.

Όμως οι καιροί ήταν δύσκολοι για ένα ακριβό εγχείρημα.

Φέτος ο ΑΝΤ1 μου έδωσε τα μέσα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Η εκπομπή βγαίνει με μότο «Πεινάμε για περιπέτεια»…

Γιατί πεινάω πάντα! Η πείνα είναι αυτή που με κάνει να γυρνάω τον κόσμο και να ανακαλύπτω γεύσεις, να γνωρίζω νέους ανθρώπους και πολιτισμούς.

Ποιοι είναι οι σταθμοί του «StrEAT Food»;

Λας Βέγκας, Χονολουλού, Σεούλ, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Τελ Αβίβ και Λος Άντζελες.

Ήταν δύσκολα τα γυρίσματα;

Όλοι μου λένε πόσο πολύ με ζηλεύουν. Δεν θέλω να φανώ αχάριστος, όμως πρέπει να σας πω ότι τα ταξίδια είναι πολύ δύσκολα αλλά έχουν γλυκιά κούραση.

Είμαστε στον δρόμο μαζί με τον σκηνοθέτη τον Μιχάλη Ρουμπή και γυρίζουμε όλη την ημέρα χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό και κάνουμε τη δουλειά 4-5 ατόμων, δεν μοιάζουμε με τηλεοπτικό συνεργείο.

Ποιο ήταν το πιο περίεργο γεύμα που γευτήκατε στο πλαίσιο της εκπομπής «StrEAT Food»;

Είναι σχετικό το τι είναι εκκεντρικό ή παράξενο. Το φίδι στο Χοννκ Κονγκ, το λουκάνικο από κροταλία στη Νεβάδα, οι καραμελωμένες ακρίδες στο Τόκιο, η σούπα χελιδονοφωλιάς στο Χονγκ Κονγκ και ένα δηλητηριώδες ψάρι στην Ιαπωνία ήταν μερικά από αυτά.

Και το φίδι τι γεύση είχε;

Γεύση; Κοτόπουλο θύμιζε.

Το πρώτο φαγητό που λαχταράτε ύστερα από ένα ταξίδι στο εξωτερικό ποιο είναι;

Αυτό που έχω στο μυαλό μου όταν επιστρέφω είναι τα γεμιστά.

Θα προσλαμβάνατε κάποιο από τα παιδιά που συμμετείχαν στο MasterChef;

Θα προσλάμβανα οποιονδήποτε είναι εργατικός και είχε όρεξη για δουλειά. Αν και θα χαιρόμουν να προσλάβω κάποιον από ριάλιτι μαγειρικής, νομίζω χαριτολογώντας ότι δεν θα ερχόταν στα μαγαζιά μου κάποιος που έχει περάσει από το ριάλιτι. Θα ήθελε να πάει σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα μεγάλο εστιατόριο.

Θα πηγαίνατε ως κριτής στο MasterChef;

Μου έγινε πρόταση, όμως δεν μου αρέσουν οι διαγωνισμοί.

Μάγειρας ή σεφ;

Είμαι σεφ, αλλά δηλώνω μάγειρας από αντίδραση. Μάγειρες είμαστε όταν βγαίνουμε από μια σχολή, σεφ γίνεσαι με τον καιρό, όταν μπορείς να διοικήσεις μια κουζίνα, όταν μπορείς να πατήσεις γερά στα πόδια σου. Μπορεί να ακούγεται υπερφίαλο, όμως αρκετά πια με αυτό, οι πάντες να είναι σεφ, δεν είναι οι πάντες σεφ», ανέφερε χαρακτριστικά στο TV Έθνος.

Πηγή

The post Βασίλης Καλλίδης: «Αρκετά πια με αυτό, οι πάντες να είναι σεφ, δεν είναι οι πάντες σεφ» appeared first on Όλα Για Την Γυναίκα.


Πηγή

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας


Παλαιότερα Άρθρα